KIA LOTOS RACE összefoglaló


Szeptember 3.-án a KIA LOTOS RACE versenyén Krajnyák Petra és Vogel Adrienn ismét hozták a Sun Aqua formát, ugyanis a maximumot adták mind a két versenyen.

Petra és Adri is összefoglalta az eseményeket, ezeket a Facebook oldalunkon nézheted meg videók formájában.

Petra a 18. helyről indult az első versenyen, a rajtja pedig remekül sikerült. az első kanyarban már a 15. helyre sikerült felzárkóznia.

Aztán azonban jött a váratlan baleset, amikor egy elég nagy ütközés keretein belül az autója megrongálódott, és egy ideig tolták is, amitől utána az egész futam alatt rázódott az jármű, ezzel jelentősen csökkentve a teljesítményt.

Végül a 16. helyen ért be Petra, aki állítása szerint nem elégedett az eredménnyel, viszont az autó rongálódása miatt ez az eredmény érthető is. Ennek ellenére pozitívan lépett a következő versenybe, amire a csapat már helyre is hozta az autót... legalább is a felvezető körig.

A bal első fék nem fogott rendesen, ezért a kezdésnél ez ismét hátráltatta a többiekkel szemben. Később ezt a boxban megoldották a fiúk.

Egy későbbi baleset miatt bejött a safety car, ezután Petra lökhárítóval tudott autózni az előtte lévővel. Mikor kiért a safety car, de még nem voltak a versenyzők azon a ponton, ahonnan szabad az előzés, a Petra előtt lévő versenyző kiesett a kavicságyba, Petra pedig elment mellette.

Emiatt kapott egy - érvénytelennek látszódó - boxáthajtásos büntetést, amit a verseny után leellenőriztettek a bizottsággal, akik valóban igazat adtak a csapatnak, hogy Petra nem volt szabálytalan. Így megkapta a 15. helyet a versenyen, a bajnokságban pedig a 13. helyért járó pontot.

 

Vogel Adri beszámolója a hétvégi versenyről:

Az első körben a 6. helyig csúszott vissza, azonban végig ott volt és harcolt a helyekért, a végén már a többiek is leszakadtak tőlük. A verseny végén technikai szabálytalanság miatt nem tudtak eredményt hirdetni, azonban a napokban megszületett a végeredmény:

A versenyen Vogel Adri a 3. helyezést kapta meg.

Állítása szerint nem túl elégedett ő sem, hiszen jobbat várt magától, de a pontoknak és a tapasztalatoknak nagyon örül.

 

Köszönjük lányok, hogy beleadtok mindent! 

Posted in Hírek on Sep 03, 2017


Oszd meg a cikket, ha tetszett!