Sun Aqua KIA Racing Team


2017.06.09-11.
Poznan versenyhétvége összefoglaló

Kedves Partnerünk, 2017.06.09-11-e között került megrendezésre a KIA LOTOS versenysorozat harmadik versenyhétvégéje Lengyelországban, Poznan-ban.

 

2017.06.08-án indult el a csapat a versenyhétvégére. Sajnos Petra elkapott valami vírust így egész hétvégén gyengélkedett.

2017.06.09-én szabadedzések voltak, ahol a lányoknak kétszer fél óra állt rendelkezésre, hogy teszteljék az autókat és ismerkedjenek a pályával.

2017.06.10-én a Q1-re esőgumikat tettünk fel a versenyautókra, a többiek viszont száraz beállításokkal készültek. A parc fermé-ben biztonsági okokra hivatkozva engedélyt adtak a többieknek, hogy lecseréljék a gumikat, mivel esett az eső.
Adri a Q1-ben és a Q2-ben is 9-ik helyen végzett.
Petra a rosszulléte miatt sajnos nem tudott jó időt menni, ezért a Q1-ben kiesett és nem vehetett részt a Q2-ben és a Q3-ban sem.

2017.06.11-én az első versenyen Adri a 9-ik helyről indult, sikerült a verseny alatt 1-2 hellyel előrébb kerülnie, de sajnos az utolsó körben meglökték, így a fűre kényszerült, amivel helyezést veszített. A versenyt a 9-ik helyen fejezte be.
Hosszú tanakodás után Petra és a csapatfőnök, Ákos, úgy döntöttek, hogy a rosszulléte ellenére elindul a versenyen Petra is. A 19-ik helyről indult és a 17-ik helyig felküzdötte magát, annak ellenére, hogy szegénynek a verseny közben beragadt a váltója, így harmadik sebességben kellett befejeznie a versenyt. Nagyon ügyes volt, a versenyt a 17-ik helyen végezte.
Ezen a versenyen sok ütközés és autó borulás is történt, izgalmas verseny volt.

A második versenyen Adri a 8-ik helyről rajtolt, majd verseny közben felküzdötte magát az 5-ik helyre. Az utolsó kanyarban egy kis lökdösődésbe keveredett, de szerencsére a versenyt a 4-ik helyen fejezte be.
Petra a második versenyre már nagyon rosszul érezte magát, de természetesen elindult a versenyen. A 17-ik helyről indult és ott is fejezte be a versenyt. Nagyon szépen versenyzett, a mögötte lévőtől elhúzott körülbelül 25 másodperccel.
A lányok élvezték ezt a hétvégét is és nagyon várják a következő megmérettetést.

Köszönjük Partnereinknek! Üdvözlettel:

KIA RACING TEAM

Posted on Jun 16, 2017


Oszd meg a cikket, ha tetszett!